Fitri (2007) en Rahman (2005) zijn kinderen uit Kediri.
Allebei hebben ze een vorm van cerebrale parese; een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen.

De meest opvallende symptomen van deze aandoening zijn bewegingsstoornissen (zoals (gedeeltelijke) verlamming, spasme, krampachtig bewegen), problemen met praten en slikken, intellectuele achterstand en soms ook epilepsie.

Tot de kinderen in aanraking kwamen met Impian Anak hebben ze nooit gerichte hulp gekregen voor hun aandoening. Simpelweg omdat de gezinnen hier geen geld voor hebben, maar ook omdat er op Lombok vrijwel geen plekken zijn waar deze kinderen geholpen kunnen worden.

Tot wij Fitri ontmoetten, zomer 2013, had zij haar hele leven in huis doorgebracht, liggend op een matje op de grond. Haar spieren waren nauwelijks ontwikkeld, ze kon niet spreken.

Wij hebben het gezin in contact gebracht met het opleidingscentrum van LombokCare, waar kinderen met diverse beperkingen geholpen worden.

Er is overeengekomen dat Fitri daar wekelijks 2 keer naar toe mag voor behandelingen (fysiotherapie, bewegingstherapie), maar ook voor instructie voor haar ouders, zodat zij beter leren omgaan met de beperkingen van hun kind, en zodat de ouders ook thuis met haar kunnen oefenen.

Impian Anak betaalt en regelt het vervoer van Fitri van en naar het opleidingscentrum. Een chauffeur uit Kediri brengt haar en haar vader/moeder naar de therapie.

Omdat er nog plek in de auto was, gaat sinds najaar 2014 ook Rahman uit Kediri mee.

Rahman heeft dezelfde aandoening als Fitri, maar in iets minder ernstige mate. Hij heeft zijn spieren beter onder controle en kan een beetje praten. De ouders van Rahman zijn beide gestorven. Zijn oudere broers en zussen zorgen nu voor Rahman, en gaan ook met hem mee naar de behandelingen.

Update november 2017: Fitri is plotseling overleden, waarschijnlijk ten gevolge van een epileptische aanval.
Rahman gaat nu alleen naar de behandelingen bij Stichting LombokCare en volgt daar nu ook lessen op de SLB-school (buitengewoon onderwijs).
Het vervoer van en naar het opleidingscentrum kost per week ongeveer € 25.
We hopen dat we Rahman nog lang kunnen helpen, ook hij verdient een betere toekomst!


Het busje waarmee de kinderen uit Kediri komen               Rahman, zomer 2016


De familie van Fitri, zomer 2013                                     Fitri en haar moeder, maart 2016

Rahman en zijn zus tijdens de therapie, zomer 2015

Deze site maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van uw bezoekerservaring