NederlandsEnglish

Projects

Sponsoring van schoolkinderen

Dit is ons hoofdproject.
In 2009 zijn we begonnen met de sponsoring van een paar basisscholieren. Inmiddels is dat aantal flink uitgebreid, en worden veel kinderen, van basisschool tot en met universiteit, via Impian Anak geholpen door een sponsor. De resultaten van de schoolsponsoring zijn een feit, de eerste studenten zijn al afgestudeerd en hebben een baan!

Hier vindt u een overzicht van alle kinderen die nu via Impian Anak worden ondersteund

en een overzicht van kinderen die in het verleden via Impian Anak zijn ondersteund, maar nu uit het project zijn

Medische hulp

De gesponsorde kinderen en hun gezinnen kunnen gebruik maken van hulp bij medische kosten. Hierbij denken we aan doktersbezoek, medicijnen, eventueel een ziekenhuisbezoek. Voor dure/complexe behandelingen bekijken we per geval wat Impian Anak bij kan dragen.
De bijdrages in gezondheidszorg worden niet betaald uit de sponsoring voor de schoolkinderen. Voor de medische bijdrage hebben we een aparte spaarpot.

Sponsoring kleine bedrijfjes

Voor veel mensen op Lombok is het moeilijk een baan te vinden. Zelf iets opstarten is dan een mogelijkheid, maar vaak ontbreekt het de mensen aan financiële middelen om te beginnen. We hebben gemerkt dat er meestal niet eens zoveel geld nodig is om mensen op weg te helpen.

Noodhulp aan gezinnen

Soms hebben gezinnen tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Na of tijdens ziekte, ongeval, sterfgeval, kan het voor een gezin moeilijk zijn om de eindjes aan elkaar te knopen, zeker als de kostwinner is getroffen.
Ook hier bekijken we in hoeverre we een steentje kunnen bijdragen.

Voedselhulp

Enkele kinderen in het project 'Sponsoring van schoolkinderen' krijgen incidenteel voedselhulp. Het betreft gezinnen waarvan we vermoeden dat de kinderen te weinig of te eenzijdige voeding krijgen.

Bouw van een nieuwe school in Batu Tumpeng

Van 2009 tot juni 2013 heeft Impian Anak meegebouwd aan een nieuwe school in het dorpje Batu Tumpeng. De school wordt gerund door de lokale stichting Ihya'Ulumuddin en geeft gratis onderwijs aan leerlingen van de kleuterschool, basisschool en SMP (onderbouw middelbare school). De kinderen hoeven geen schoolgeld te betalen en de schooluniformen en overige benodigdheden worden door de school verstrekt. Nadat Impian Anak heeft meegewerkt aan de realisatie van 7 klaslokalen (inclusief inrichting en lesmaterialen) en een toiletgebouw, hebben we ons teruggetrokken van dit project.
We hebben er alle vertrouwen in dat de stichting het verder zelf af kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@impian-anak.com - tel: +31 478 539091 - Bankrekening: NL77 KNAB 0205 9517 32 t.n.v. Stg. Impian Anak te Blitterswijck.             .