NederlandsEnglish

Nieuwsbrief december 2015

donderdag, 24 december 2015 00:00

Met de feestdagen en het einde van het jaar in het zicht, willen we nog even een update sturen over onze projecten in Lombok.
Maar eerst wat ‘personeelszaken’.

Huwelijk Daan

In oktober is Daan (Bulan) getrouwd met Rohman. Rohman is een (oud)collega van Daan en is de broer van Indi, die al een paar jaar via Impian Anak gesponsord wordt.
Daan en Rohman wonen nu in het ouderlijk huis van Rohman, in het dorpje Sayang Sayang, waar ook verschillende sponsorkinderen wonen.

De voltrekking van het huwelijk vond naar traditioneel Lomboks gebruik plaats in 2 delen, vandaar de verschillende outfits op de foto’s.

 


Op de eerste foto Daan en Rohman. Op de tweede foto Daan met 2 kleine bruidsmeisjes en, in rood-gouden jurk, haar nieuwe schoonzusje Indi.

Verhuizing Opan en Ida

Afgelopen week zijn Opan, Ida en Fatan verhuisd van Kediri naar Ampenan. Ze zullen tijdelijk in Ampenan wonen. Opan en Ida hebben een huisje gekocht in het mooie dorpje Peresak. Als dat huisje is opgeknapt, verhuizen ze naar Peresak.En dan een rondje langs de lopende projecten:

 

Sponsoring schoolkinderen

Het schoolkinderen-project is nog steeds het hoofproject van Impian Anak. Maar voorlopig nemen we geen nieuwe kinderen op in het project. We helpen nu ruim 100 kinderen, dat aantal is erg groot.
Voor onszelf (het kost steeds meer tijd om alle sponsors van informatie te voorzien, om de kinderen te bezoeken tijdens de vakantie, om alle (financiële) zaken te regelen), maar vooral ook voor ons team in Lombok vinden we dat we nu echt aan een maximum aantal kinderen zitten. Onze medewerkers in Lombok moeten de kinderen geregeld bezoeken, bereikbaar zijn voor vragen, noodgevallen, met de kinderen schoolspullen kopen etcetera.
Daarnaast hebben de medewerkers allemaal een eigen baan en gezin. We vinden niet dat we nog meer van hun kunnen verlangen en hebben dus een stop op het aantal kinderen gezet.
Ook vinden we het belangrijk dat we de kinderen die nu in het project zitten goed kunnen begeleiden in hun verdere opleiding, met name na de basisschool. Dan is het belangrijk dat de kinderen goed advies krijgen over de mogelijke vervolgopleidingen. Van school uit wordt hier nauwelijks aandacht aan besteed. Zeker niet op de eenvoudige dorpsschooltjes, waar de meeste Impian Anak kinderen naar toe gaan.

Mochten er sponsors zijn die toch graag een kind in Lombok willen sponsoren, dan zijn er wel nog een paar mogelijkheden.
In het verleden hebben we zelf verschillende kinderen ‘overgenomen’ van andere sponsors, of in het project opgenomen wegens noodgevallen.
Een deel van die kinderen kunnen overgenomen worden door andere sponsors. Het geld dat we hierdoor zelf ‘besparen’ besteden we dan jaarlijks aan de overige Impian Anak projecten.

Dit zijn de betreffende kinderen (van links naar rechts)
- Melani uit Ampenan, 15 jaar, zit nu op SMP jaar 3  (gaat volgend jaar naar bovenbouw middelbare school of naar een vakopleiding)
- Aisyah Mahareani uit Peresak, 12 jaar, SD jaar 6 (gaat volgend jaar naar de brugklas)
- Siti Aisyah uit Peresak, 12 jaar, SD jaar 6 (gaat volgend jaar naar de brugklas)
- Fariski uit Sayang Sayang, +/- 13 jaar, SMP jaar 1 (brugklas)
- Meliyawati uit Sayang Sayang, +/- 13 jaar, SMP jaar 1 (brugklas)


Mocht iemand interesse hebben in sponsoring van één (of meer) van deze kinderen, dan horen we dat graag.

Zonnepanelen voor Lombok

In de vorige nieuwsbrief hebben we geschreven over het nieuwe project 'Zonnepanelen voor Lombok'.
Afgelopen zomer zijn er bij een paar arme gezinnen eenvoudige zonnepanelen geplaatst, voldoende om een accu mee op te laden waarmee de gezinnen in de avonduren gratis licht hebben, en vooral ook handig tijdens de veel voorkomende stroomstoringen.
Andi Jumadil, een jongen die met behulp van Impian Anak voor electriciën leert, helpt mee met de installaties en is ook aanspreekpunt voor de trotse bezitters van een zonnepaneel als wij in Nederland zijn. Als de installaties de komende regentijd goed doorkomen, willen we dit project volgend jaar uit gaan breiden.

Het fotolbum dat te zien is via de volgende link geeft een indruk van de installatie van een zonnepaneel in Lombok, in dit geval bij het huis van sponsorkinderen Sylvana, Hamid en hun ouders en broertje, in Ampenan.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1116856355009907.1073741876.115533705142182&type=3

We hopen in maart verder te gaan met installeren van zonnepanelen.
Ook zijn er al enkele sponsors die volgend jaar naar Lombok gaan en daar zelf mee willen helpen/toezien bij de installatie van een zonnepaneel bij hun sponsorkind.


Andi aan het werk. Links in het huis van Hanafi, rechts bij zijn eigen familie, allebei in Ampenan - Augustus 2015

Vervoer van Fitri, Rahman en Jirga

Verder loopt er nog een Impian Anak project, het zorgen voor vervoer van 3 jonge kinderen, Fitri, Rahman en Jirga, die een vorm van hersenverlamming hebben.
De kinderen wonen allemaal in Kediri. Ze kunnen therapie krijgen bij de Nederlandse stichting LombokCare. De reistijd naar het behandelcentrum is een klein uur. Impian Anak betaalt het vervoer van de kinderen. Fitri gaat sinds ruim 3 jaar naar de therapie, Rahman anderhalf jaar, en Jirga ongeveer een half jaar. De kinderen kunnen nu 3 keer per week naar de therapie gaan.
De kosten voor het vervoer bedragen ongeveer € 25 per week.
Het is elk jaar weer schipperen met de relatief hoge kosten, want we hebben geen vaste sponsors voor deze kinderen. Toch willen we alles op alles zetten om dit vervoer voor de kinderen te blijven regelen, omdat we bij de kinderen zeker vooruitgang zien.

Bijdragen voor het vervoer van deze kinderen zijn van harte welkom!  
Via deze link is een album te bekijken met indrukken van de leefomgeving van de kinderen en van hun therapie bij Stichting LombokCare
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1117424614953081.1073741877.115533705142182&type=3


Op bovenstaande foto's Fitri met haar moeder, Rahman met zijn broer - December 2015

Overig nieuws


Webwinkel Hibbies.com
Al enkele malen ontvingen we een donatie van Hibbies.com, een hele mooie webwinkel met als motto Handel In Balans.
Hibbies.com levert onder andere produkten met aandacht voor Recycle en Upcycle (afvalmaterialen die zijn omgetoverd in ware -praktische en bruikbare- kunststukjes), Duurzaamheid, Milieu en Fairtrade.
Sinds kort zitten er ook produkten uit Indonesië in het assortiment (o.a. spullen gemaakt van gerecycled papier, handgemaakte kaarsen van duurzaam verbouwde palmolie, waaiers en keramieken schalen met glasmozaiek).
Neem maar eens een kijkje op de website of facebookpagina!
Een deel van de opbrengst van Hibbies.com gaat naar goede doelen. Impian Anak is er daar één van!
De bijdrage van Hibbies.com komt ten goede van ons project ‘Zonnepanelen voor Lombok’.Overige donaties
Ook hebben we verschillende donaties ontvangen, met name in de zomer rond onze vakantie, maar ook de  afgelopen week van trouwe ‘kerstmannen en kerstvrouwen’.
Iedereen heel erg bedankt hiervoor!

Verder willen we iedereen hartelijk danken voor de steun en sponsoring in het afgelopen jaar, voor de belangstelling, de promotie van ons project, voor de vele leuke en spontane reacties op onze foto’s en berichten op internet en op onze mailtjes.

En, last but not least, een hele grote TERIMA KASIH BANYAK, bedankt, voor ons team in Lombok,
Opan, Ida, Daan, Pak Umpuk en Hamdi en natuurlijk ook voor onze enthousiaste elektro(jonge)man Andi Jumadil!

Graag sluiten we af met het volgende....

 

Met speciale dank aan onze fotomodellen; Boven: Andi Jumadil, Lia, Rahman - Midden: Dede (links, met witte shirt) en zijn vriendjes - Onder: Meli, Fery en Hani - Rechts (van hoog naar laag): Mahnun, Indriani en Nazma

 

Ga naar de Impian Anak FacebookpaginaKlik hier om te doneren
 

info@impian-anak.com - tel: +31 478 539091 - Bankrekening: NL77 KNAB 0205 9517 32 t.n.v. Stg. Impian Anak te Blitterswijck.             .